Kan yoga på arbetsplatsen öka hälsan?

Idag finns det många vetenskapliga undersökningar kring yoga/meditation och dess positiva påverkan på hjärnan. Rörelse vet vi är bra för kroppen, det ökar blodcirkulation till hjärnan och skapar endorfiner så att vi mår bra och orkar mer. Andningen i yogan och meditationen påverkar den del av nervsystemet ( det parasympatiska nervsystemet) som gör att vi känner oss lugna och trygga . När vi vi är avslappnade , lugna och känner oss tillfreds kan vi prestera bättre. Vi blir gladare och kan bemöta omvärlden och våra medmänniskor med lugn och tillit.

Att ge dina medarbetare en stund på yogamattan på arbetstid kan göra så mycket för en arbetsplats. Som arbetsgivare visar du att du bryr dig om dina medarbetares hälsa och uppskattar deras arbete.

Med all sannolikhet kan detta enkla medel ge en bättre arbetsplats med gladare, lugnare och nöjdare medarbetare som både orkar med sitt arbete och sin fritid.

Välkommna att kontakta mig på info@yogaochstresshantering.com /Annika

Leave a Reply