Privat

Stress är något som vi alla kommer av drabbas av . Det är kroppens sätt att ackumulera energi men också en signal om att något inte står rätt till.

Idag lever vi i ett samhälle som är snabbt och krävande. Det finns också många osynliga regler om att vi alltid ska visa oss från vår bästa sida, prestera mer, lyckas på alla plan. Det finns få områden i våra liv där vi kan släppa taget och få utlopp för våra känslor.

Jag hade för ett tag sedan ett medarbetarsamtal där ämnet stress kom upp. Min dåvarande chef påpekade att jag självklart kunde uppleva stress men att jag absolut inte fick visa det för klienterna/kunderna och helst inte för mina kollegor. ?????? Min första tanke var att “Hur ska jag då få utlopp för stressen?”

Det är just det som är skillnaden idag. För tusentals år sedan när vi blev jagade på savannen fick vi ett naturligt utlopp för stressen och sedan kunde vi vila tills nästa situation. Idag är stresspåslagen mer eller mindre konstanta och vi får sällan utrymme till att uttrycka den. Vi samlar på oss stresspåslag efter stresspåslag som till slut börjar påverka vår hjärna och vår kropp i en negativ spiral.

Så om du känner igen dig i något av ovanstående eller känner att du har behov av stöd, tveka inte att höra av dig!